Bereikbaarheid

Ligging, Tussen Hoogeveen en Emmen, tussen de dorpen Nieuw Balinge en Gees.
Grootte gebied, ca. 1.600 hectare. Boswachterij Gees is het hele jaar toegankelijk.
Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Op aangegeven plaatsen mogen ze los. Let op de borden!
Wandelkaart nr. 12 Zuidoost-Drenthe van Falk is je gids voor een ontdekkingsreis door dit natuurgebied.
Uitgestippelde routes wijzen je de weg en met de kaart op zak kun je ook je eigen weg kiezen.

 

Routebeschrijving

 • ‘Villa Belmonte’ Witte Menweg 4a – 41 Geesbrug.
 • Vanaf Amsterdam (via A1), Utrecht of Hilversum bij Knooppunt Hoevelaken de A28 richting Zwolle.
 • Via A28 , langs Nijkerk, Harderwijk, Zwolle, Staphorst.
 • LET OP: Ter hoogte van Meppel de A28 richting Hoogeveen, Assen,Groningen. Bij Hoogeveen de A37 richting Emmen (is rechtdoor en blijft 4-baans snelweg). Neem de afslag nr. 2 = afslag Geesbrug, Nieuwlande; aan het eind afrit linksaf richting Geesbrug.
 • Voorlopig weg blijven volgen (let op verkeersdrempels !)
 • Aan het eind van Geesbrug bij kruising (en ter hoogte van Info – bord Geesbrug) linksaf, burg (water) over, direct rechtsaf en weer direct linksaf (is Landschapsweg).
 • Aan het eind van de verharde weg bij deze kruising rechtsaf (is Witte Menweg) en na ongeveer 1 km is links de ingang van het bungalowpark.
 • Aangekomen bij de receptie van ‘Het Zuiderveld’ kunt u de sleutel van huisje 41 afhalen, eventueel kunt u hier ook de te huren bedlinnen en of, badlinnen verkrijgen. Tevens kunt u hier regelen of u bij vertrek de bungalow zelf schoongemaakt achter laat dan wel wil laten schoonmaken door derden na uw vertrek. Daarna de weg te vervolgen en de vierde weg rechts af te slaan, tweede pad links en u bent op uw bestemming, ‘Villa Belmonte’

 

Openbaar vervoer

 • NS trein. Amsterdam-Zwolle-Hoogeveen
 • Qbuzz Bus. Route; Hoogeveen Trein Station – Emmen Trein Station Lijn 27, uitstappen in Geesbrug, bushalte Lindenlaan.
 • Het is ongeveer 2200 meter lopen van bushalte Geesbrug Lindenlaan naar Park ‘Het Zuiderveld’ Witte Menweg 4a, ‘Villa Belmonte’, huisje 41.Loop in de richting vanwaar de bus is vertrokken, ga de eerste weg links af en na 20 meter de ophaalbrug over, hierna direct rechts en na een twintig meter direct links de Landschapsweg in, volg deze weg tot de eerste kruising, hier rechts de Witte Menweg op, volg deze weg ongeveer een kilometer en u ziet aan de linkerkant de ingang van ‘Het Zuiderpark’.
 • Aangekomen bij de receptie van ‘Het Zuiderpark’ kunt u de sleutel van huisje 41 ‘Villa Belmonte’ afhalen, evt. ook de te huren bedlinnen en of badlinnen om daarna uw weg te vervolgen, de vierde weg rechts af te slaan, tweede pad links, u bent op uw bestemming.
 • Mocht u opgehaald willen worden van de bushalte Geesbrug, Lindenlaan, bel dan ruim van te voren naar nr. 06-22716570 om met Mevrouw Ellie Tigelaar af te spreken of zij tijd heeft om u in haar auto te vervoeren. Het wordt gewaardeerd dat er een kleine financiële vergoeding voor deze dienst tegenover staat, het is aan u, doch €5 per keer is wel het minimum.

Receptie ‘Het Zuiderveld’

De parkbeheerder Mevrouw Ellie Tigelaar tel. Nr. 06-22716570
Indien nodig kunt u altijd telefonisch een beroep op haar doen.

In januari en februari is de receptie beperkt geopend.
Maandag – vrijdag: 9.00 tot 12.00 en van 15.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.
De rest van het jaar is de receptie met uitzondering van de woensdagen en zondagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.
Op maandag en vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur.

 • Aankomsttijden zijn altijd vanaf 15.00 uur.
 • Vertrektijden zijn uiterlijk rond de klok van 10.00 uur.

Wil men hier een uitzondering op, dan van te voren vragen zodat de eventueel te huren schoonmaakploeg weet vanaf welke tijdstip men de bungalow kan betreden om schoon te maken of te kijken of alles goed schoon gemaakt is.

Bij de receptie kunt u alle toeristische informatie krijgen over de streek, routetips naar uw attractie van keuze. U kunt ook kindermeubels en een linnenpakket huren, geld pinnen, boeken lenen en diverse kranten, fiets en wandelroutes kopen.