Algemene regels

Honden zijn toegestaan

Echter alleen als deze zindelijk zijn en behandeld tegen vlooien en dat er voor uw vertrek de bungalow zeer goed wordt schoongemaakt.

Er geldt een rookverbod in de gehele bungalow en atelier

Er zijn mogelijkheden te over om in de tuin of op de oprit te roken, graag wel uw sigaretten peuken opruimen.

Gebruik van Chalet Atelier

U kunt gebruik maken van deze faciliteit, door er tekeningen, schilderijen of wel in andere kunstdisciplines kunstwerken te maken. Let wel het is niet de bedoeling dat het atelier gebruikt gaat worden als een werkplaats, waar bijvoorbeeld gelast, geboord, geschaafd of wat dan ook geconstrueerd gaat worden. De studio ruimte van ‘Villa Belmonte’ is er om hier uw concepten uit te werken tot voorschetsen dan wel direct in kunstwerken, bijvoorbeeld uit te voeren op papier, canvas, houten-panelen en of dergelijke. Het is zeker niet de bedoeling dat de bungalow hiervoor gebruikt wordt, derhalve is juist dit atelier ervoor aangeschaft. Breng uw eigen kunstenaarsbenodigdheden in uw kunstdiscipline mee naar Drenthe. Er is aanwezig in het atelier; een veldschilders ezel en een tafel welk te gebruiken is als teken tafel, kastruimte en stoelen. Houd het atelier schoon en netjes tijdens uw eigen verblijf en voor de volgende gast, deze is één van uw collega Arti kunstenaarsleden. Er geldt een rookverbod in het atelier.

Zelf koken

Indien u zelf uw maaltijden gaat bereiden in de bungalow, dan moet u zelf zorgdragen voor alle ingrediënten. Gaarne geen etenswaren achterlaten in de bungalow na uw vertrek. Wilt u zorg dragen dat het keukengerei hygiënisch schoon wordt achtergelaten?

Afval

U moet zelf voor afvalzakken zorgen, de volle zakken kunt u bij vertrek in de diverse containers deponeren.

Schoonmaken

Bij het zelf schoonmaken van de bungalow wordt van u verlangd dat de keuken inclusief de koelkast, het kookstel, de pannen, servies, bestek, aanrecht en keukenkastjes goed en hygiënisch worden gereinigd. Dat geldt uiteraard ook voor de Douche, wc, wasbak en vloeren. De slaapkamers worden schoongemaakt en ook de daar aanwezige kastruimtes. De eethoek en de woonkamer worden opgeruimd, afgenomen en schoongemaakt. Alle vloeren van de gehele bungalow worden stof gezogen, ook de hal en onder de bedden, stoelen en tafels. Schoonmaakmiddelen en schoonmaakspullen zijn voorhanden in de bergingsruimte van de bungalowhal, tevens zijn hier ook de stofzuiger en stofzuigerzakken te vinden.

CV Verwarming

Wilt u de CV thermostaat, geplaatst aan de wand links naast het keukenblok, bij het verlaten van de bungalow, in de winterperiode, op stand 10 zetten. Dit om eventuele bevriezingen aan water in de cv-radiatoren en leidingen en vochtophoping te voorkomen, maar ook omwille van duurzaamheid en energie-besparing.

Checklist voor bij uw vertrek

 • Al de ruimtes schoon en opgeruimd achterlaten.
 • Keuken schoon en geen etenswaren achterlaten.
 • Bij al het elektrische keukenapparatuur, de stekkers uit het stopcontact, inclusief de koelkast, deze bevind zich ernaast achterin het pannen kastje.
 • Alle binnendeuren op een kier van 20 cm. open laten staan.
 • Alle radiatordraaiknoppen op open.
 • Ramen en schuifraam-deur sluiten en op anti-inbraakslot.
 • Al de lichten uit.
 • De jaloezieën en gordijnen dicht, het gordijn van de glazen pui blijft half open.
 • Gebruikte bedlinnen sets en bad linnen sets meenemen, Dekbed en kussens opvouwen en op matras achterlaten.
 • Tuin en oprit opgeruimd achterlaten.
 • Tuinmeubilair afvegen in de gereedschapschuur opbergen.
 • Atelier en veranda opgeruimd en schoon achterlaten.
 • Bungalow, atelier en tuinschuurtje afsluiten.
 • Afvalzakken meenemen naar verzamelpunt.
 • Vergeet niet om de huissleutels af te geven bij Joop Klok (huisje nr. 89).