Natuur


De directe omgeving, met twintig passen de natuur in

Volg de weg in ‘Het Zuiderpark’ naar het bos en u bent in enkele minuten aan de rand van de grote heide, u staat nu in de ongerepte natuur van Zuidoost Drenthe. Boswachterij Gees met de grote stille heide ‘De Hoge Stoep’ ligt iets hoger dan het omringende grasland. Daardoor heeft men op sommige punten in het landschap mooi uitzicht over een groot gedeelte van dit wonderschone natuurgebied.

Het loofbos in de boswachterij is in de jaren dertig van vorige eeuw aangelegd. Tussen de bomen vind je sprookjesachtige vennetjes en heidevelden. Slechts gadegeslagen door langharige koeien en roofvogels kunt u een dag lang dwalen door de stilte, en genieten van het landschap zoals dat voor enkele honderden jaren geleden ook geweest moet zijn.

Voor vogelaars een prachtige kans om te spotten naar bijzondere vogelsoorten die daar voorkomen. Adders, ringslangen, vossen, dassen en boommarters maken een wandel- of fietstocht door dit gebied extra spannend. Aan de oostkant van de boswachterij heeft men een mooi uitzicht over de lager gelegen open graslanden. En de namen van die graslanden zijn al even mooi: waar elders vind je namen als Roonboom en Bergstukken?

De omgeving leent zich uitermate goed voor een vakantie waarin u geheel tot rust kunt komen. In de directe omgeving kunt u heerlijk wandelen en/of fietsen in het Staatsbos of eens een kijkje te nemen in het karakteristieke en eeuwenoude Gees in Drenthe.

Attracties


In 'Villa Belmonte' is een blauwe ringband-map aanwezig met diverse flyers van attracties in de nabije omgeving.

Hunnebed D43
Het mooiste hunebed van Drenthe, D43 in het Emmerbos, een zogenaamd langgraf hunebed, met kransstenen, een echte aanrader om op de fiets te bezoeken.

Van Gogh Huis
Het Van Gogh Huis is een gebouw in Nieuw-Amsterdam waar Vincent van Gogh enige maanden gewoond en gewerkt heeft.

Kunstenaarsdorp Zweeloo
Het kunstenaarsdorp Zweeloo, een fikse lange wandeling vanuit ‘Villa Belmonte’ doch zeker de moeite waard, knapzak mee voor onderweg.

Beelden in Gees
Op loop afstand, Beelden in Gees. Zeven hectare paradijs, waar in de zomer natuur en kunst elkaar ontmoeten in een tuin met een Engels karakter.

De Klinkenberg
De kunstmatige heuvel die de Klinkenberg heet. In de volksmond wordt hij ook wel de Klinkenheugte of de Klinkenbarg genoemd. Deze kunstmatige heuvel stamt waarschijnlijk uit de middeleeuwen. Te doen vanuit ‘Villa Belmonte’ voor een avondwandeling in de schemer, wanneer er herten, ganzen, reigers, zwanen en andere dieren te spotten zijn.

Dorpen en steden


De omringende steden en dorpen van Villa Belmonte welk zeker een dag bezoek waard zijn o.a:

Gees is een prachtig esdorp met zijn vele prachtige cultuurhistorische Saksische boerderijen en oude straatjes zij heeft zowaar de grootste zwerfkei van Drenthe. Bijna vier meter lang en ruim twee meter hoog ligt hij onwrikbaar stevig in het midden van dit oude landelijke dorp En wat dacht u van een bezoekje aan de beeldentuin in Gees. Tijdens uw werkvakantie in ‘Vila Belmonte’ is er ook nog genoeg te doen in de directe omgeving! U valt van de ene verbazing in de andere.

Coevorden, de oude vestingstad gelegen aan de Overijselse Vecht, Deze middeleeuwse stad heeft een lange en rijke geschiedenis als vesting-, handel-, rechtspraak- en cultuurstad voor de weide omgeving.

Hoogeveen, de regio stad, waar veel nog herinnerd aan de oude tijd als veenkolonie. Heden ten dage kenmerkt Hoogeveen zich als een plaats met veel stedelijke voorzieningen.

Emmen, Zeker de moeite waard is een bezoek aan deze plaats, zij vervult een centrumfunctie in de regio Zuideveld en daarbuiten. Kenmerkend is de bijzondere stedenbouwkundige opbouw, een open groene stad. Volgens oud burgemeester, Karel Hendrik Gaarlandt, hier het volgende citaat. “ Die open groene stad is een stad waarvan landschappelijke elementen een integrerend deel zijn, omdat ze er aan grenzen, er in doordringen, er in opgenomen zijn; een stad, waar openbare gebouwen, zoals middelbare scholen, ziekenhuizen of andere instellingen centraal kunnen liggen, doch gelijktijdig in een parkachtige omgeving, die men anders op z’n gunstigst slechts aan de periferie zou vinden; een stad ook, waar het contact met de natuur een dagelijkse belevenis kan zijn, zoals dat in grote delen van Emmen het geval is, wat ons in Emmen zo bevalt, wat andere in Emmen zo opvalt, wat de charme is, nogmaals van deze industriële kern. Laat Emmen een stad worden, maar een dorp blijven. Laat Emmen worden wat het worden wil en kan: een open groene stad.

Schoonebeek een dorp in het zuidoosten van Drenthe niet ver van de Duitse grens, fietsafstand van Villa Belmonte, een mooie route om te fietsen, langs weideland, bossen, beken en rivieren. Ja knikkers zijn er te vinden.

Dwingeloo, de naam heeft het in zich, loo een oude naam voor bos, het woud. Het dorp ligt in een bosrijke omgeving, beroemd en zeker een bezoek waard is het veld, Dwingerlerveld. In 2012 uitgeroepen tot groenste dorp van Europa, Dwingeloo heeft een beschermd dorpsgezicht.

Ruinen is een klein dorpje in het zuidwestelijke deel van de provincie Drenthe in de gemeente Wolden. Het dorpje behoort tot de mooiste en drukst bezocht dorpen in het zuidelijke deel van Drenthe.

Meppen (NL) Neem de fiets en bezoek het dorp, dit is nog een echt Drents dorpje met oude  rietgedekte boerderijen en een brink met hoge eikenbomen. De Mepperdennen, te vinden zijn hier de jeneverbes struiken een karakteristieke boomplant van de schrale zandgronden in Nederland.

Meppen (DE) Zo een 20 kilometer over de Nederlandse en Duitse grens ligt de stad Meppen een 650 jaar oude Landesstad met enkele karakteristieke gebouwen aan en rond de Windthorstplatz, zoals het historische gemeentehuis en de daartegenover staande Gymnasialkirche die in een late barok en vroege rokokostijl is gebouwd.

Gramsbergen, het Noord-Overijsselse landstadje is zeker een fietstocht waard, vele kleine en nauwe straatjes, schilderachtige hoekjes, pleitjes en straatjes.

Boodschappen doen


Op twintig minuten afstand

Restaurant Zuiderveld


Lekker eten in de buurt

Mocht u aankomen reizen dan is het aan te raden om nog voor uw aankomst de boodschappen te doen. Er is een Coop supermarkt in Oosterhesselen, Edveensweg 14.

Openingstijden 08:00-18:30 uur, op 20 minuten fietsen vanaf ‘Villa Belmonte’ Deze buurt-supermarkt heeft kruidenierswaren, vers brood, fruit, groente en vlees.